Baan is weer qualifying

De baan is sinds kort weer ‘qualifying’ en dat betekent dat je weer officieel aan je handicap kunt werken. Voor de baan weer qualifying status krijgt, moeten de greenkeepers een aantal stappen nemen. ‘“De baan is qualifying op het moment dat de lengtes kloppen met wat er op je scorekaart staat. De hoofdgreenkeeper bepaalt dat. Ik dus!, vertelt hoofdgreenkeeper Jack de Goede aan de Golfweyde.

‘Er wordt vaak gedacht dat het gras en de greens aan een minimumeis moeten voldoen, dat is niet zo. Natuurlijk gaan wij wel een keer extra maaien, tees prikken en vlakken, greens bemesten, water uit de bunkers halen. We zetten blokken op de zomertees, we steken de vlaggen. Dan ligt alles er mooi bij.’

De Goede: ‘Vanaf april zie je de drukte toenemen. Ook begint de competitie dan. Daar werken wij naar toe. Want dan willen we de baan weer knap bespeelbaar hebben. De mensen vinden het natuurlijk leuker om op een qualifying baan te spelen die er prachtig bijligt.”

De regels staan overigens toe dat door omstandigheden één hole is ingekort of zelfs helemaal vervalt. Bij ons is hole 16 nu (voor geel) korter want daar speel je van de wintermat.

Nadat alle stappen op de baan gezet zijn, moet de ‘administratie’ nog op orde worden gebracht. De Goede: ‘Alles moet in het systeem gezet worden.  En heel veel mensen moeten op de hoogte zijn. De receptie, de eigenaren, het bestuur, commissies, de leden, de extern belangstellenden, de handicapcommissie en natuurlijk het E-Golf4U-systeem.’

Privacy Preference Center